
Ризото с грах, мента, спанак и маскарпоне
with Green Boost


Набавете малко полезност в менюто си с това ризото! Тази рецепта използва перлен ечемик вместо ориз с цел добавяне на допълнителни фибри. Зеленият Бустер придава невероятен зелен цвят и добавя допълнително Витамин В12 и Желязо.
Съставки
Намерете съставките в предпочитания от Вас магазин
- 1 ч.л. Зехтин - Екстра Върджин
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 скилидки чесън, смлени
- 100 гр. перлен ечемик
- 500 мл. топъл зеленчуков бульон
- 1 с.л. Зелен Бустер
- 125 мл. вода
- 200 гр. грах
- 2 купички бейби спанак
- 10 ментови листа
- Сок от ½ лимон
- 75 гр. маскарпоне
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура, добавете лука и чесъна и запържете за около 5 минути докато омекне лука. Прибавете ечемика и разбърквайте в продължение на 2-3 минути.
Засилете котлона и постепенно добавяйте зеленчуковия бульон разбърквайки за да се абсорбира течността. Би трябвало да отнеме около 25 мин. за да се сготвят зърната.
Докато се готви ечемика, добавете в кухненски робот грахта, спанака, ментата, лимоновия сок, Зеления Бустер и водата и пасирайте. Добавете сместа, заедно с 50 гр. от маскарпонето, сол и пипер към тигана. Разбъркайте и гответе още 2 минути.
Разделете ризотото в 2 купички и сервирайте с останалото маскарпоне.