Ризото с грах, мента, спанак и маскарпоне

with Green Boost

Порции 2
45 минути

Набавете малко полезност в менюто си с това ризото! Тази рецепта използва перлен ечемик вместо ориз с цел добавяне на допълнителни фибри. Зеленият Бустер придава невероятен зелен цвят и добавя допълнително Витамин В12 и Желязо.

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура, добавете лука и чесъна и запържете за около 5 минути докато омекне лука. Прибавете ечемика и разбърквайте в продължение на 2-3 минути.

Засилете котлона и постепенно добавяйте зеленчуковия бульон разбърквайки за да се абсорбира течността. Би трябвало да отнеме около 25 мин. за да се сготвят зърната.

Докато се готви ечемика, добавете в кухненски робот грахта, спанака, ментата, лимоновия сок, Зеления Бустер и водата и пасирайте. Добавете сместа, заедно с 50 гр. от маскарпонето, сол и пипер към тигана. Разбъркайте и гответе още 2 минути.

Разделете ризотото в 2 купички и сервирайте с останалото маскарпоне.